Glas in lood

Glas in lood voorbeelden en gerealiseerde ontwerpen.

Glas in lood Studio Oss heeft in de afgelopen jaren vele glas in lood projecten uitgevoerd. Deze voorbeelden kunnen een inspiratiebron zijn voor nieuwe projecten. Uiteraard kunt u ook uw eigen ontwerp of ideeën laten realiseren. De voorbeelden zijn ingedeeld om op die manier gemakkelijk te kunnen zoeken. Laat u vooral inspireren! 

 Het mooiste moment is de levering: Een tevreden klant die blij is met de prachtige glas in lood ramen. Voor mij ook een mooi moment!

 

Bovenramen

Glas in lood bovenramen

Glas in lood bovenramen is wel de meest bekende toepassing van glas in lood. Zeker de klassieke ramen van de jaren-30 zijn zeer bekend. In deze stijl ontwerp ik bovenramen voor nieuwe huizen die nu gebouwd worden in de jaren 30-stijl. Hier treft u een aantal projecten aan die ik heb uitgevoerd. Ook maken ik vaak moderne ontwerpen voor bovenramen. Het ontwerp hangt af van de type woning.

De meeste glas in lood bovenramen worden tegenwoordig in isolatieglas geplaatst.

Misschien een mooie inspiratiebron voor uw bovenramen.

 

Deuren

Glas in lood ensuite deuren

 
Deuren met glas in lood zijn sfeer-bepalende elementen in een woonhuis. Vaak worden de kamer-ensuite deuren van vroeger weer teruggeplaatst in een huis waar ze ooit weg waren. Ik maak dan ook veel nieuwe glas in lood kamerdeuren voor nieuwe en bestaande woningen. Ook is het soms noodzakelijk om bestaand glas in lood te restaureren en weer terug te berengen in de oude glorie. Voor de stevigheid plaats ik staallood in het paneel waardoor ze robuust worden. Neem eens een kijkje op deze voorbeeldenpagina.
 
 

Lichtkoepels

Glas in lood Koepel Heemstede

 
In een ruimte waar te weinig daglicht komt wordt vaak, als het mogelijk is, een lichtkoepel geplaatst. Het nadeel van een lichtkoepel is dat de onderkant vaak niet erg fraai is. Ik heb daarom al op veel plaatsen liggend glas in lood geplaatst aan de onderkant van de lichtkoepel. Dit geeft een geweldig effect en is een mooie decoratie voor de betreffende ruimte. In een aantal gevallen heb ik ook verlichting achter het glas geplaatst waardoor ‘s avonds het glas in lood prachtig wordt belicht. Misschien een mooi idee voor uw woning.

Deel ons op Social Media.

 

 

Bijzondere ramen

Voordeur rondom glas in lood

Ik krijg ook opdrachten om speciale glas in lood ontwerpen uit te voeren. Dit betreft ontwerpen naar wens van de opdrachtgever, meestal een bedrijf. Hierbij komt het vaak voor dat glas in lood gecombineerd wordt met glasfusing technieken. Een gedeelte van het raam wordt gemaakt door het versmelten van glas. Dit onderdeel wordt daarna in het lood gezet en gecombineerd met de rest van het raaam. Neem maar eens een kijkje op deze pagina!

 
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin