Glasfusing

Glasfusing

glasfusing logo
Logo in Glasfusing

Fusing is een techniek waarbij diverse glassoorten versmolten worden tot een geheel. Deze techniek is al vele eeuwen bekend maar wordt de laatste jaren nieuw leven ingeblazen. Door de beschikbaarheid van diverse hulpmiddelen kunnen hiermee zeer fraaie objecten kunnen worden gemaakt. Het glas wordt versmolten in een speciale glasoven bij een temperatuur in de buurt van de 800º C. Om de spanning uit het glas te halen tijdens het afkoelen, wordt gebruik gemaakt van een speciale  afkoelcurve.
Het is niet mogelijk om alle soorten glas hiervoor te gebruiken. Om te voorkomen dat er spanning in het glas-object ontstaat dienen de glassoorten dezelfde eigenschappen te bezitten waardoor breuk tijdens of na het fusen wordt voorkomen.

Voorbeelden van fusing objecten zijn:
– Schalen
– Unieke relatiegeschenken en bedrijfslogo’s
– Glas-objecten voor speciale gelegenheden
– Uw eigen idee verwerkt in het glas-object ontwerp
– Glasfusing objecten kunnnen ook verwerkt worden in glas-in-lood panelen daar waar met het standaard glas-in-lood niet het gewenste effect kan worden bereikt

Door Glas in Lood Studio Oss worden glasfusing objecten op maat gemaakt en wordt het ontwerp samen met de opdrachtgever vastgesteld.

Voorbeelden van glasfusing

Deel ons op Social Media.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin